Voeding

appel

Het favoriete onderwerp tijdens verjaardagen (vooral tijdens het gebak): eten, en dan vooral diëten. Over voeding wordt veel gesproken en geschreven, maar weten we eigenlijk wel precies hoe het zit?

Het algemene idee is: hoe minder we eten, hoe meer vallen we af. Maar dat streng lijnen niet werkt is inmiddels wel gebleken. Streng lijnen doen we voor de korte termijn. Op de lange termijn komen deze kilo’s er geheid weer bij.

Maar wat werkt nu wel? Weet u ook niet meer wat voor u het beste is, of heeft u steun nodig bij het volgen van een normaal eetpatroon, dan help ik u daar graag bij. Ieder mens is immers anders, er is geen standaard voedingspatroon waar iedereen baat bij heeft.

Waarom is een goede voeding belangrijk?

Je lichaam functioneert het best als je alle benodigde stoffen binnen krijgt; je bent fitter, je kunt beter nadenken, je voelt je zelfs gelukkiger. Daarom is goede voeding heel belangrijk.

Gelukkig is een lichaam flexibel. Flexibeler dan bijvoorbeeld een auto. Een benzine-auto rijdt niet meer als je diesel hebt getankt. Een lichaam heeft foefjes om door te kunnen gaan ook al komt niet de beste brandstof of voedingstof binnen. Zo’n foefje is bijvoorbeeld het vervangen van het ene stofje door een ander.

Dat gaat natuurlijk niet eindeloos goed. Bovendien kosten die foefjes energie. Dus hoe hoger de kwaliteit van de voeding, hoe makkelijker jij het je lichaam maakt en hoe beter jij je voelt.

Voeding is ook genieten. En genieten is heel belangrijk. Maar wees eens eerlijk, hoe voel je je na een rol koekjes, op de avond van eerste kerstdag, na een bezoekje aan een hamburgerketen, de ochtend na een avondje doorzakken?

Het gaat dus om de juiste balans te vinden; het gaat om lekker, gezond te genieten.

 Fitness

Simon Fitness

Waarom Fitnessen?!

Om die eerste stap te zetten om te gaan fitnessen is een aardige overweging. ”Waarom zou ik het doen? Zal ik er iets mee op schieten?”  Om je te helpen zal ik een aantal redenen geven waarom gaan fitnessen een goede keuze is!

Een mooi en sterk lichaam!

Hoe fijn is het als je verbeteringen van je lichaam doormaakt? Ik vind het in ieder geval geweldig! En al moet je fitnessen voor jezelf doen, is het niet top als je van iemand een compliment te horen krijgt over hoe goed je eruit ziet?! Voel je zeker op plaatsen zoals het strand!

Verbeter je zelfvertrouwen, geloof in jezelf!

Door het trainen zal je zelfvertrouwen toenemen, niet alleen omdat je een mooi lichaam van krijgt, maar ook omdat je een doel gesteld hebt, en hier niet vanaf wijkt! Je voelt jezelf na iedere training weer super, en je voelt je alsof je de wereld aan kan!

Leer doelen te stellen, en behaal ze!

Doelen behalen op korte termijn is natuurlijk waar we voor gaan. Wanneer we deze doelen behalen, geeft het ons een succeservaring, wat weer een positieve invloed heeft op je zelfvertrouwen. Door doelen te stellen in de gym, zul je dat ook gaan doen voor andere dingen in je leven. En ook al zullen dingen je soms tegen zitten; als je het doel gesteld hebt, ervoor gaat en in jezelf gelooft, zul je het halen!

Een gezonde life-style!

Door het sporten en het gezonde voedingspatroon zul je je gehele well-being verbeteren. Niet alleen je lichaam gaat erop vooruit, maar ook mentaal zul je je een stuk beter voelen! Ook is er aangetoond dat mensen die niet sporten, 2 keer zo veel kans hebben op hartproblemen als iemand die wel sport. Het hart is namelijk ook een spier, die door intensieve workouts ook sterker wordt!

Bewijs jezelf!

Zou het niet heerlijk zijn om mensen te laten zien dat je weldegelijk het doorzettingsvermogen hebt om je doelen te bereiken? Je zult vast en zeker te horen krijgen dat “je het toch niet gaat redden”. Prove them wrong, bewijs maar dat je het wel kunt!

Fitnessen in de sportschool is leuk!

Om naar een sportschool te gaan kan erg leuk zijn, omdat je veel mensen zal ontmoeten en er veel contacten aan over houdt! Misschien vind je iemand waarmee je samen kan trainen, zodat jullie samen jullie fitnessdoelen bereiken! Samen fitnessen geeft ook weer een motivatie-boost, omdat je stiekem toch competitief bent tegen je fitnesspartner, en dat is natuurlijk een voordeel voor jullie allebei! In het begin is het even doorbijten, maar zodra je resultaat ziet, zal je verder willen en zal je er een soort van verslaafd aan raken!

“We all have great inner power. The power is self-faith. There’s really an attitude to winning. You have to see yourself winning before you win. And you have to be hungry. You have to want to conquer.”

– Arnold Schwarzenegger